Poluotok Pelješac smješten je na jugu Hrvatske, u neposrednoj blizini Dubrovnika. Pelješac i Dubrovnik su jedna administrativna jedinica još od doba Dubrovačke Republike (Ragusa). 
Po geografskim i prirodnim karakteristikama sličan je dalmatinskim otocima u regiji - Hvaru i Korčuli, ali činjenica da je povezan sa kopnom čini ga lako dostupnim i bolje povezanim sa Dubrovnikom i zaleđem. 
Pelješac je najduži poluotk u Dalmaciji. Ovdje ćete pronaći predivne prirodne zaljeve, borove šume, obalu punu plaža, grebena i uvala.
Prirodna ljepota Pelješca još uvijek se odupire komercijalnim vrijednostima. Zato kažemo da je Pelješac mjesto gdje je priroda - zaista priroda. 
Pelješac ima dugu povijest - bio je nastanjen još u doba Ilira i Grka, kasnije su ga nastanili Rimljani i u 7. stoljeću Slaveni. Kroz povijest je imao mnoga različita imena: Rathaneus, Kersones, Stonski Rat, Puncta Stagni, Ponta di Stagno i Sabioncello.
Pelješac također ima i dugu pomorsku tradiciju te je bio i ostao dom mnogih mornara i kapetana koji su i danas poznati po svojoj pomorskoj vještini i hrabrosti.
U svijetu je prepoznat i po tradicionalnim vinogradima i proizvodnji vrhunskih crnih vina. Najpoznatija vina s Pelješca su 'Dingač' i 'Postup' čija je kvaliteta proslavila pelješka vina diljem svijeta.
Gastronomska ponuda je bogata i raznolika. Možete uživati u modernoj ili tradicionalnoj kuhinji - obe su jednako ukusne i zanimljive.
Ako jednom posjetite Pelješac zasigurno ćete se vratiti. Želimo vam nezaboravan odmor u Hrvatskoj!